2291379
Entertainment

Kinderen Sting werden gepest met beroemde vader

Sting mag dan fans over de hele wereld hebben, voor zijn kinderen was het niet altijd makkelijk om zo’n beroemde vader te hebben. Dat legt zijn echtgenote Trudie Styler uit aan Daily Mirror.

„Mijn eigen kinderen zijn ook gepest”, vertelt de producente, die afgelopen jaar haar regiedebuut maakte met Freak Show, een film waarin pestgedrag centraal staat. „Met een vader die zo bekend was als Sting toen ze opgroeiden, had het invloed op al hun relaties, in ieder geval in het begin. En de meeste kinderen vinden het niet prettig om iets te hebben dat ze anders maakt.”

Dat laatste weet Trudie uit eigen hand: zelf werd ze op school gepest vanwege de littekens in haar gezicht, die ze overhield aan een ongeluk dat gebeurde toen ze twee jaar was. „Dat getreiter komt overal voor, en we zien nu een groeiende acceptatie en legitimatie van pesten. Tijdens de campagne van Donald Trump werd er gescholden en belachelijk gemaakt en zag je agressief gedrag door iemand die uiteindelijk de ultieme autoriteit werd in de VS. Het is belangrijk dat we we die verkeerde boodschap aan jonge mensen terugdraaien.”

Trudie en Sting hebben samen vier kinderen; zoons Jake en Giacomo en dochters Mickey en Eliot, die muziek maakte voor haar moeders film. De zanger heeft ook nog twee kinderen uit een eerder huwelijk, Kate en Joe.