Nieuws/Entertainment
229446
Entertainment

Carice van Houten steunt stuk Hotel Courage

Een grote groep Nederlandse acteurs heeft zich achter het ambitieuze theaterproject Hotel Courage van actrice Katrien van Beurden geschaard. Onder meer Carice van Houten, Barry Atsma, Marian Mudder, Huub Stapel, Mimoun Oaïssa en Loek Peters hebben een filmpje ingesproken waarin zij aansporen de crowdfunding voor de bijzondere voorstelling te steunen. Het filmpje is maandag op de site van het project geplaatst.

Theatre Hotel Courage is een modern Commedia Dell'Arte gezelschap, dat drie jaar lang over de hele wereld heeft gereisd met de voorstelling Hotel Courage. Hierin staat de vraag centraal ‘Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan je positie in dit hotel?’.

Van Beurden deed met haar project onder meer Iran, de VS, Canada, Palestina, India en Ghana aan. Alle gespeelde scènes zullen verwerkt worden in de grote Hotel Courage-voorstelling A Room with a View, die het komende najaar langs de Nederlandse theaters reist. Het is de bedoeling dat het stuk ook in gevangenissen en asielzoekerscentra wordt opgevoerd. Na de Nederlandse tournee volgt een reeks in het buitenland.

Crowdfunding

Het gezelschap is op de site Voordekunst een crowdfunding gestart om de maskers voor deze productie te kunnen bekostigen. De maskers, een belangrijk attribuut in de Commedia Dell’Arte, vertegenwoordigen verschillende personages uit alle lagen van de samenleving, zoals de oude vrouw, de dictator, de manager of de vluchteling.

Het filmpje waarin de BN’ers hun steun aan het project betuigen, is bedoeld om de crowdfunding te stimuleren.