Nieuws/Entertainment
2297222
Entertainment

Actrice doelwit van pesterijen na zelfmoord tv-chefkok

Collega’s nemen het op voor vriendin Anthony Bourdain

Asia Argento met Anthony Bourdain.

Asia Argento met Anthony Bourdain.

Een aantal lotgenoten van Asia Argento neemt het in een open brief in L.A. Times op voor de actrice. Volgens de ondertekenaars is de Italiaanse sinds de zelfmoord van haar vriend, chefkok Anthony Bourdain, het doelwit van cyberpesters.

Asia Argento met Anthony Bourdain.

Asia Argento met Anthony Bourdain.

Asia was één van de eerste actrices die naar buiten trad met haar verhaal over misbruik door studiobaas Harvey Weinstein. De schrijvers van de brief zijn andere slachtoffers van seksueel geweld. Onder hen bevindt zich een aantal sterren, zoals Rose McGowan, Terry Crews, Patricia Arquette, Olivia Munn, Mira Sorvino en Anthony Rapp.

In de brief schrijven ze dat Asia wordt lastiggevallen door internettrollen die haar verantwoordelijk houden voor de dood van Anthony. De pesters beweren onder meer dat ze hem tot zelfmoord heeft gedreven, dat ze haar slachtofferrol misbruikt en dat ze de MeToo-beweging gebruikt om haar carrière een boost te geven.

„We vragen degenen die boos zijn over, of rouwen om, het verlies van Anthony om een gezonde manier te vinden om met hun pijn om te gaan. Asia is een overlever, net als wij, en haar beroemdheid en sterke buitenkant maken haar niet minder kwetsbaar. Asia is geen krantenkop, ze is een mens, en ze gaat door ongelooflijk veel pijn”, schrijven de opstellers van het stuk, dat ze „een open brief aan iedereen die van Anthony Bourdain en waar hij voor stond houdt” noemden.