2300189
Entertainment

Disneyland Parijs organiseert jazzconcert

Myles Sanko

Myles Sanko

Met een groot concert eert Disneyland Parijs op 29 september de invloed die jazzmuziek heeft gehad op het werk en het leven van Walt Disney. De oprichter van het Disney-imperium leerde honderd jaar geleden in Frankrijk jazzmuziek kennen. De toen nieuwe muziekstroming ging later een grote rol spelen in talloze filmklassiekers, zoals Jungle Book, The Aristocats en Toy Story.

Myles Sanko

Myles Sanko

Het Walt Disney Studios Park ademt één avond alleen maar jazzmuziek. In het hele park spelen muzikanten en er wordt een groot concert georganiseerd waarin de meest geliefde Disney-nummers in jazzstijl worden uitgevoerd. Zangers China Moses, Hugh Coltman en Myles Sanko verlenen hun medewerking aan de avond, die als titel Disney Loves Jazz heeft gekregen.

Op het North Sea Jazz-festival vindt komend weekend ook al een Disney-jazzconcert plaats. The Amazing Keystone Big Band brengt zaterdagavond een hommage aan de jazz in het oeuvre van Disney. De Franse bigband bracht de afgelopen jaren diverse albums uit met jazzmuziek uit de catalogus van Disney.

De kaartverkoop voor Disney Loves Jazz is van start gegaan.