2300250
Entertainment

Opnames The Barefoot Emperor in september

Jessica Woodworth en Peter Brosens

Jessica Woodworth en Peter Brosens

De opnames van de film The Barefoot Emperor van het Vlaamse regisseursduo Jessica Woodworth en Peter Brosens beginnen op 15 september in Kroatië. Dit meldt de Nederlandse coproducent Topkapi Films. De Belgische speelfilm kreeg van het Nederlands Filmfonds een realiseringsbijdrage van 200.000 euro.

Jessica Woodworth en Peter Brosens

Jessica Woodworth en Peter Brosens

The Barefoot Emperor is het vervolg op het bekroonde King of the Belgians, deze film was vorig jaar op het internationale filmfestival IFFR in Rotterdam te zien en won er de prijs van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. In The Barefoot Emperor is te zien hoe de fictieve laatste koning van België de eerste keizer van een nationalistisch Europa wordt.

Acteur Peter Van den Begin speelt opnieuw de koning. Naast hem zijn ook Titus De Voogdt, Lucie Debay, Bruno Georis en Pieter van der Houwen weer van de partij. Jan Decleir speelt in de parodie de rol van Willy Brandt.

Jessica Woodworth zegt: „De film mag dan het tweede hoofdstuk van een avontuur met dezelfde personages zijn, The Barefoot Emperor wordt een film met een eigen stijl en identiteit.”

Het is nog niet bekend wanneer The Barefoot Emperor in de Nederlandse bioscopen draait.