Nieuws/Entertainment
2301198
Entertainment

Musical Cats gaat ook naar Breda en Groningen

De West End-versie van de musical Cats, die in december en januari in Amsterdam en Rotterdam te zien is, wordt in april ook nog twee weken opgevoerd in Breda en Groningen. De Engelstalige versie zal in Brabant te zien zijn in het Chassé Theater en wordt in het noorden gespeeld in het MartiniPlaza.

De kaartverkoop is vrijdag van start gegaan, heeft productiehuis ’Proud to Present’ bekendgemaakt.

Het is de eerste keer in ruim tien jaar dat de klassieker van componist Andrew Lloyd Webber in Nederland te zien is. De Londense West End productie speelt van half december tot en met eind januari in de Rai in Amsterdam en het Luxor Theater in Rotterdam.

Cats geldt als een van de moeilijkste dansmusicals die ooit zijn gemaakt. Het verhaal speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle-katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet wil die niets van haar weten.

Er zijn al meer dan 20.000 kaarten voor de Nederlandse opvoeringen van de show verkocht.