Nieuws/Entertainment
2302832
Entertainment

Popfestivals voorbereid op hitte en droogte

De 22e editie van de Zwarte Cross

De 22e editie van de Zwarte Cross

De popfestivals Bospop in Weert en De Zwarte Cross in Lichtenvoorde hebben voor dit weekeinde diverse maatregelen genomen met het oog op de hitte en droogte.

De 22e editie van de Zwarte Cross

De 22e editie van de Zwarte Cross

Op De Zwarte Cross in Lichtenvoorde zijn een aantal onderdelen waarin vuur een rol speelt aangepast of geschrapt. Ook heeft de organisatie een rookverbod uitgevaardigd voor een deel van het terrein, de Oase, dat met water besproeid zal worden. Het volledig uitverkochte festival in de Achterhoek verwacht over het hele weekend 220.000 bezoekers.

Bospop heeft veel schaduwplekken gecreëerd. De EHBO heeft extra emmers water en sponzen om mensen mee af te koelen als het nodig is. Ook staan er extra koelcontainers en vriezers om te zorgen voor koele drankjes en zijn er extra watertappunten op het terrein. De brandweer is extra alert. Bermen en greppels zijn gemaaid. Dat moet voorkomen dat er brand ontstaat door bijvoorbeeld oververhitte auto's op het droge gras. Er mag wel gebarbecued worden.

Op de 38e editie van Bospop is vooral classic rock te horen. Zaterdag staan onder meer Racoon, UB40, a-ha en de Simple Minds op het programma. Zondag treden onder andere Novastar, Billy Idol en Zucchero op. In totaal worden zo'n 45.000 bezoekers verwacht.