2304020
Entertainment

Filip en Mathilde herdenken in Londen

Koning Filip en koningin Mathilde hebben zaterdag in Londen een herdenkingsceremonie voor gesneuvelde Belgen tijdens de twee wereldoorlogen bijgewoond. Behalve het koningspaar waren er ook militairen en Belgische en Britse veteranen aanwezig, meldt Belga.

De herdenking wordt al 84 jaar gehouden op de zaterdag voor de Belgische nationale feestdag. Dit keer op de Horse Guards Parade in de Britse hoofdstad.

Voor het Belgische koningspaar stond er zaterdagmiddag iets heel anders op het programma. Omdat ze niet op tijd weer thuis konden zijn volgden ze de WK-troostfinale België tegen Engeland in Londen. „Nog een laatste keer alles geven!”, twittert het hof namens Filip en Mathilde. Op de foto is te zien dat de twee het duel op groot scherm kijken.

De Rode Duivels wonnen met het duel uiteindelijk met 2-0, waarmee ze het brons veilig stelden.

Het koninklijk paar had het bezoek aan de Engelse hoofdstad tevens aangegrepen om langs te gaan bij de Britse koningin Elizabeth. Het Belgische hof deelde zaterdag via sociale media een foto waarop de drie poseren.

Elizabeth ontving het Belgische koningspaar op Windsor Castle, een dag na het staatsbezoek van de Amerikaanse president Donald Trump. Waar er vrijdag geen glimlachje van af kon bij het officiële fotomoment, staat Elizabeth dit keer te stralen tussen Filip en Mathilde.