Nieuws/Entertainment
2304163
Entertainment

Jett Rebel trekt tweede dag North Sea Jazz op gang

Jett Rebel

Jett Rebel

De presentator in de grote Nile herinnerde bij aanvang het publiek aan Jett Rebels zegetocht drie jaar geleden op North Sea Jazz. Zaterdag ging de eigenzinnige singer-songwriter op herhaling, als dagopener nog wel.

Jett Rebel

Jett Rebel

Jelte Tuinstra, alias Jett Rebel (1991) was op het podium weer het ongeleide projectief dat ons allen zo overrompelde, toen hij zes jaar geleden voor het eerst van zich liet horen. Inmiddels is hij als muzikant een stuk verder, een hoop ervaring rijker, live blijft hij dat soms onbeheerst enthousiaste houden. ’Less’ was hier waarschijnlijk net iets ’more’ geweest. Razend knap natuurlijk dat hij drie keer binnen een nummer van genre kon wisselen. Maar nodig was het niet.

Wel heel fijn was de ongebreidelde hoeveelheid pit die Jett Rebel in zijn show stopte. In die zin blijft NSJ het perfecte podium voor deze vrije, muzikale geest. Dat de immense Nile-zaal bij aanvang stukken voller stond dan aan het eind van zijn set lag daarom waarschijnlijk niet aan hem, maar met wat er één podium verder op datzelfde moment plaatsvond.

Iets na hem was in de Maas de geweldenaar Gregory Porter begonnen aan een Nat King Cole-tribute met het Metropole Orkest. Een veelbelovend affiche dat helemaal werd waargemaakt. Mooier bitterzoet hoorden we deze editie nog nergens hier. En dat de fenomenale zanger Porter deze erfenis aan zou kunnen was nauwelijks verrassend. Dat ons eigen Metropole Orkest dat geweldig zou omlijsten evenmin. En tóch: wat een rijkdom en wat een genot was het om hier met z’n allen stilletjes naar te luisteren. Niet voor het eerst deze editie bleek de Maas-zaal, het reguliere Sportpaleis dus, veel te klein.

De tweede dag van NSJ 2018 is daarmee in volle gang. Onder meer de veelbelovende Leon Bridges gaat nog optreden, de laatbloeiende bluesman Robert Finley en Anderson .Paak, de hiphopper die vooral live al eerder een ongelooflijk sterke indruk maakte hier. In de Nile vindt vanavond een discofeest plaats, met achter elkaar Nile Rodgers & Chic en daarna Earth, Wind & Fire.