Nieuws/Entertainment
2305002
Entertainment

Laatste BNNVARA-klus Paul de Leeuw op de buis

Ranking The Stars begint zondag aan zijn vijftiende en mogelijk laatste seizoen. Paul de Leeuw staat in ieder geval voor de laatste keer als BNNVARA-presentator aan de desk. Ranking The Stars is zijn laatste klus voordat hij naar RTL vertrekt.

Al sinds de start van Ranking The Stars in 2006 staat het programma bekend als spraakmakend. Aan het concept is nooit iets veranderd: tien BN’ers laten aan de hand van diverse stellingen weten hoe ze over zichzelf en elkaar denken. Mede dankzij de rijk vloeiende champagne zorgt dat geregeld voor humoristische taferelen. Door de jaren heen waren er ook de nodige aanvaringen door de vele vileine opmerkingen die over en weer schieten.

Dit seizoen schuiven weer bekende namen aan in het panel. Ranking The Stars-veteranen Patty Brard en Anny Schilder zijn er voor de zevende keer bij, Richard Groenendijk en Gerda Havertong voor de zesde keer. De rest van het deelnemersveld bestaat onder anderen uit Kjeld Nuis, Ryanne van Dorst, Shirma Rouse, Marc-Marie Huijbregts, Imanuelle Grives, Henk Krol, Ron Boszhard, Tim den Besten, Johan Goossen en Georgina Verbaan.

Opties

Of Ranking The Stars na deze zomer ooit nog terugkeert op de buis is onduidelijk. Volgens BNNVARA liggen alle opties open. „De omroep houdt zelf van het programma, en het draagt ook altijd bij aan het bereik van NPO 3”, laat een woordvoerder desgevraagd weten. „We gaan dit ná de komende acht afleveringen bespreken.”

Begin juni werd bekend dat Paul de Leeuw overstapt naar RTL. Hij wordt daar onder meer jurylid in het programma Holland’s Got Talent.