Nieuws/Entertainment
2305194
Entertainment

Antman-acteur hoopt op Frans voetbalfeest

Paul Rudd (49), de titelheld uit de nieuwe Marvel superheldenfilm Antman and the wasp, juicht vanmiddag voor Frankrijk. ,,Sorry, Kroatië”, verontschuldigt hij zich tijdens een interview in Parijs.

,,Ik vind het echt geweldig om deze dag van de WK-finale in Parijs te zijn”, vertelt de Amerikaanse acteur, die dankzij zijn Britse ouders een groot voetbalfan is. ,,Ik had eigenlijk gehoopt dat Engeland en Frankrijk vandaag tegenover elkaar zouden staan. Nu ben ik voor Frankrijk. En hoop op een groot feest.”

Paul Rudd heeft zijn voetballiefde doorgegeven aan zijn zoon Jack. ,,Hij en zijn vriendjes kennen nu veel van de spelers en hun sterke en zwakke punten beter dan ikzelf. Ook door computergames als FIFA. Voetbal wint in Amerika wel aan populariteit, al is lang niet iedereen zo goed op de hoogte als hij.”

,,Na het vorige WK, hij was toen nog maar 9, wilde Jack met Halloween langs de deuren als Luis Suárez”, illustreert de Antman-acteur. ,,Die had in de wedstrijd van Uruguay tegen Italië zijn tanden gezet in de schouder van een tegenstander. Voor het effect droeg hij naast een voetbaltenue vampiertandjes. Ook had hij bij zichzelf straaltjes bloed geschminkt die vanaf zijn mondhoeken naar beneden dropen. Probleem was dat de meeste Amerikanen bij wie hij aanbelde, die verwijzing niet op waarde wisten te schatten.”

Paul Rudd vervolgt lachend: ,,‘Zo, wat leuk: jij bent dus een zombie-voetballer!’, kreeg mijn zoon steeds te horen. ‘Nee, ik ben Suárez!’, antwoordde Jack dan zwaar beledigd.”

Paul Rudd in Antman and the wasp

Paul Rudd in Antman and the wasp