Entertainment/Gossip
230519944
Gossip

Ook Maxi-Cosi beëindigt samenwerking met Maxime Meiland

Maxime Meiland

Maxime Meiland

Ook Maxi-Cosi heeft de samenwerking met Maxime Meiland opgezegd. Dat heeft een woordvoerder van moederbedrijf Dorel Juvenile, dat producten voor kinderen maakt, donderdag laten weten aan het ANP. Het bedrijf zegde de samenwerking een paar weken geleden al op, maar bracht dit nieuws niet eerder naar buiten. Meiland vroeg op sociale media aandacht voor Maxi-Cosi.

Maxime Meiland

Maxime Meiland

Volgens Dorel Juvenile staat het besluit los van alle commotie over de anti-islamuitspraken van Erica Meiland in haar biografie. „We hebben een paar maanden fijn samengewerkt met Maxime, maar zien daar nu uit business-overwegingen verder van af”, aldus een woordvoerder.

Albelli

Fotoboekenbedrijf Albelli gaat geen nieuwe samenwerkingen meer aan met Maxime Meiland. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten naar aanleiding van de anti-islamuitspraken van haar moeder Erica.

„Als bedrijf hebben wij tot september van dit jaar specifiek samengewerkt met Maxime Meiland als social media influencer. Naar aanleiding van de huidige situatie rondom de familie Meiland, zijn wij niet van plan om deze samenwerking weer op te pakken of voort te zetten”, laat het bedrijf weten.

Eerder zegden talloze bedrijven hun samenwerking met de tv-familie Meiland op. Kaartenfabrikant Hallmark, matrassenmerk Emma, Nivea huidverzorging, Milka en Hello Fresh willen niet meer met de Meilandjes geassocieerd worden. De meeste bedrijven stellen in een toelichting dat de uitspraken van Erica niet in lijn liggen met de doelstellingen van inclusiviteit die zij nastreven.

Erica vergelijkt in haar biografie vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes ’niet normaal’. Ook stelt ze dat de islam ’heel veel ellende brengt’ en dat zij dit wil tegenhouden.