Nieuws/Entertainment
2305388
Entertainment

Beau van Erven Dorens over afscheidsweek Humberto Tan: ’Ik had geweigerd’

Beau van Erven Dorens is niet te spreken over de afscheidsweek die zijn collega Humberto Tan kreeg bij RTL Late Night. „Ik heb ook met verbazing gekeken en daar niks van begrepen. Want waar gaat het nou in godsnaam over?”

Beau vertelt verder aan Volkskrant Magazine: „Je maakt jarenlang een show en op een gegeven moment is die niet meer succesvol en dan ga je een week lang feestvieren.” Vooral het moment dat André Hazes Humberto toezong, is hem bijgebleven. „Natuurlijk huil ik ook veel op televisie, maar dit was gewoon misplaatst.”

Beau zou naar eigen zeggen zo’n week niet toestaan. „Ik had het sowieso geweigerd. Ik heb mijn portie gehad. Ik vind het interessant wat ik doe, maar ik zie mezelf niet als god’s gift to television.”

In hetzelfde interview geeft hij aan dat hij het een bittere pil vond dat hij Humberto niet mocht opvolgen. „Toen Erland Galjaard belde en zei: ’Ik heb Twan Huys gevraagd’ vond ik dat ontzettend jammer. Die twee maanden dat ik Humberto verving, waren een soort open sollicitatie.”