Nieuws/Entertainment
2307387
Entertainment

Onbekend scenario Stanley Kubrick opgedoken

Stanley Kubrick

Stanley Kubrick

Een Britse hoogleraar heeft een niet eerder ontdekt script gevonden van Stanley Kubrick. Het scenario zou bijna klaar zijn om verfilmd te worden.

Stanley Kubrick

Stanley Kubrick

De filmmaker zou het script in 1956 hebben geschreven, samen met Calder Willingham, met wie hij later ook samenwerkte aan Paths of Glory. Het zou gaan om een scenario gebaseerd op het boek Burning Secret uit 1913. Het gaat over een man die vrienden wordt met een tienjarige jongen, om zo diens moeder te kunnen versieren.

Nathan Abrams noemt zijn vondst in The Guardian ongelooflijk. Hij en andere Kubrickfans kenden het project, maar gingen er altijd vanuit dat het verloren was gegaan. „We wisten dat hij er verder mee wilde, maar niemand dacht dat het al af was.”

Het nieuwe scenario staat volgens de filmprofessor haaks op Lolita, de film die Kubrick maakte op basis van het boek van Vladimir Nabokov. „Daarin trouwt een man met een moeder om bij haar dochter te komen. In Burning Secret sluit de hoofdpersoon juist vriendschap met een zoon, om zo de moeder voor zich te winnen.”