Nieuws/Entertainment
2307507
Entertainment

’Racistische’ Hulk Hogan weer terug in WWE Hall of Fame

Hulk Hogan

Hulk Hogan

Hulk Hogan heeft na drie jaar zijn eretitel in het showworstelen weer terug. Sportbond WWE neemt hem weer op in de Hall of Fame.

Hulk Hogan

Hulk Hogan

Drie jaar geleden werd Hogan de bond uitgezet, nadat op een sekstape die was uitgelekt te horen was hoe hij racistische opmerkingen maakte. In de opnames spreekt de worstelaar, die eigenlijk Terry Bollea heet, zijn afschuw uit over de relatie van zijn dochter met een zwarte man. Hij gebruikt daarbij onder meer ’het N-woord’ en noemt zichzelf „een onbeschaamde racist”.

De WWE verbrak destijds meteen alle banden met de realityster. Zondag liet de bond echter weten te geloven in tweede kansen. In een verklaring noemt WWE onder meer dat Hulk meerdere malen berouw heeft getoond en flink wat vrijwilligerswerk heeft verricht. Daardoor krijgt hij het felbegeerde plaatsje terug in de Hall of Fame, waar worstelaars in worden opgenomen die veel betekend hebben voor de sport.

Tegenover CBS laat de worstelbond weten dat er op dit moment geen verdere contracten zijn getekend met de 64-jarige Hogan, maar in de VS wordt volop gespeculeerd dat Hulk Hogan terugkeert bij de WWE om daar televisiewerkzaamheden te verrichten.