Nieuws/Entertainment
2307681
Entertainment

Duurste Chinese film ooit is een flop

Honderd miljoen dollar (85 miljoen euro) kostte het om het Chinese fantasyspektakel Asura te produceren. Daarmee is het de duurste film ooit die in dat land is gemaakt. Maar na het eerste weekend dat de film in de bioscopen draaide, is al duidelijk dat het project geen succes gaat worden, schrijft The Hollywood Reporter.

Er kwam ’slechts’ 7,1 miljoen dollar binnen, waarna de producenten, onder wie Alibaba-baas Jack Ma, plotseling besloten de film zondagavond uit de roulatie te nemen. De makers deelden dit besluit met een korte mededeling op sociale media.

Een vertegenwoordiger van productiebedrijf Zhenjian Film, de hoofdproducent, vertelde aan Chinese nieuwssite Sina: „Dit besluit is niet alleen genomen wegens de slechte bezoekcijfers. We zijn van plan om een aantal veranderingen aan te brengen in de film en het daarna opnieuw uit te brengen.”

Als reden voor de flop worden de vele negatieve kritieken genoemd, die mensen online hebben geschreven. Daarnaast had de film ook last van de concurrentie van een aantal zeer succesvolle films die nu draaien, zoals Dying to Survive en Hidden Man, die elk wel honderden miljoenen in het laatje brachten.

Asura, gebaseerd op een oude Tibetaanse mythologie, moest het begin worden van een reeks fantasyfilms à la The Lord of the Rings.