Nieuws/Entertainment
2307935
Entertainment

Roman Karakter van Ferdinand Bordewijk wordt musical

Ferdinand Bordewijk

Ferdinand Bordewijk

De iconische roman Karakter van Ferdinand Bordewijk wordt een musical. Producent De Theater BV presenteert in het theaterseizoen 2020-2021 de eerste musicalversie van het, door velen gezien, literaire meesterwerk.

Ferdinand Bordewijk

Ferdinand Bordewijk

Het boek vertelt over Dreverhaven, Rotterdams meest gevreesde deurwaarder, en zijn onwettige zoon Katadreuffe, die hij verwekte bij Joba, de dienstbode. Gedreven door blinde ambitie en een ijzeren discipline probeert de jonge Katadreuffe zich uit zijn eenvoudige milieu op te werken tot advocaat. Maar steeds weer wordt hij tegengewerkt door de man die zijn eigen vader blijkt te zijn.

Het is nog niet bekend welke acteurs in de voorstelling te zien zullen zijn. Karakter: De Musical is geschreven door Allard Blom (Opvliegers) en gecomponeerd door Ad van Dijk (Cyrano, Joe). De regie is in handen van Eddy Habbema.

In 1971 maakte de AVRO al een vijfdelige miniserie van het boek en in 2007 was Karakter als toneelstuk te zien. Producent Christian Seijkens: „We zijn ontzettend blij dat de erven Bordewijk en uitgeverij Nijgh & Van Ditmar ons het vertrouwen hebben gegeven om van dit iconische boek een musical te maken.”

Eerder werd Karakter al bewerkt tot televisieserie, toneelstuk en speelfilm. Die laatste, gemaakt door regisseur Mike van Diem, werd in 1998 bekroond met een Oscar voor beste buitenlandse speelfilm. Karakter: De Musical gaat in het voorjaar van 2021 in première.