2308247
Entertainment

Biografie van George Baker in aantocht

George Baker

George Baker

Binnenkort verschijnt een ongeautoriseerde biografie van een van de succesvolste Nederlandse artiesten, de man die 440 liedjes schreef en 20 miljoen platen verkocht: George Baker. Het boek met de naam Nu weet ik het zeker, ik hou van George Baker, is geschreven door Rutger Vahl.

George Baker

George Baker

Baker (73), geboren als Hans Bouwens, werd bekend met zijn band George Baker Selection en scoorde daarmee vele top 10-hits, waaronder de wereldhit Paloma Blanca uit 1975. Het nummer bracht hem groot commercieel succes en werd 450 keer gecoverd, maar veel journalisten hadden destijds genadeloze kritiek op de song: „Als u het nodig heeft om naar Una Paloma Blanca te luisteren, raad ik u aan om hulp te zoeken”, schreef een recensent.

Met dank aan Quentin Tarantino, regisseur van de film Reservoir Dogs, werd George Baker in 1992 een cultfiguur. De film opende met de eerste single Little Green Bag uit 1969 en zorgde ervoor dat Baker wereldwijd weer volop in de belangstelling kwam te staan.

Naast een portret van het leven van een succesvolle artiest, belooft de uitgever ook een beeld te schetsen van het Nederland van de jaren zeventig: een gouden tijd aan de ene kant, maar Nederland was ook een natie waar alles langs de meetlat van goed en fout werd gelegd.

Nu weet ik het zeker, ik hou van George Baker, komt uit op 11 september. Hoewel de zanger niet heeft meegewerkt aan het maken van het boek, zal hij publicatie ervan niet in de weg staan, verzekert de uitgever.