Nieuws/Entertainment
2311189
Entertainment

Lieke Martens in nieuwe pindakaas-reclamespot

Lieke Martens is de hoofdpersoon in de nieuwe reclamespot van Calvé pindakaas. De sterspeelster van Oranje is de opvolgster van sporthelden als Evert van Benthem, Pieter van den Hoogenband en Robin van Persie.

Ook nu is in de commercial een jonge sporter te zien die uitgroeit tot een topsporter. Voor de rol van de jonge Lieke kwam de 9-jarige Bobbie Kind uit de casting. Het reclamebureau was eigenlijk op zoek naar twee meisjes; één die op Lieke Martens lijkt en één goede voelbalster. Maar Bobbie bleek beide ’kwaliteiten’ in zich te hebben.

Volgens Martens geeft de commercial precies weer hoe haar voetbalcarrière is verlopen. „Ik speelde tot mijn zestiende tussens de jongens en er werd ook altijd ’jongens!’ geroepen, nooit ’meisjes!’”, aldus de 25-jarige voetbalster.

Martens veroverde vorig jaar met Oranje in eigen land de Europese titel. De linksbuiten werd uitgeroepen tot beste speelster van dat EK en daarna ook tot beste voetbalster van Europa én de wereld. Onlangs werd de FC Barcelona-speelster opgenomen in het sterrenteam van de Champions League van afgelopen seizoen.