Nieuws/Entertainment
2311318
Entertainment

Bette Midler begint aan laatste reeks Hello, Dolly!

Bette Midler begint dinsdag aan haar laatste reeks voorstellingen van de hitmusical Hello, Dolly! in New York. De 72-jarige actrice, die talloze prijzen won voor haar vertolking van koppelaarster Dolly Levi, prolongeert haar rol tot eind augustus nog 42 maal. Daarna verdwijnt de musical van Broadway.

Midler vertolkte de rol vorig jaar al tien maanden en kreeg hiervoor lyrische recensies en talloze prijzen. De rol werd sinds januari vertolkt door collega Bernadette Peters en Bette Midler neemt het voor de laatste anderhalve maand weer over. Het is de eerste echte hoofdrol voor Midler in een Broadway-productie.

De musical Hello, Dolly! vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horace Vandergelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Vandergelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden.

Er zijn nauwelijks nog kaarten te krijgen voor de laatste reeks van Midler. Toen de voorverkoop in april van start ging, liepen alle verkoopsites vast door de grote vraag naar tickets.