Nieuws/Entertainment
2311450
Entertainment

Charles en Camilla zijn druk in Cornwall

Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben maandag een druk programma doorlopen tijdens hun bezoek aan Cornwall. De hertog en hertogin van Cornwall bezoeken ieder jaar het graafschap in het uiterste zuidwesten van Engeland.

Het paar kreeg in de ochtend een feestelijke ontvangst in het stadje Fowey. Roeiers vormden een erehaag door hun lange roeispanen omhoog te houden en de nieuwe boot van de roeivereniging werd door het paar gedoopt. Aansluitend bezochten ze onder meer de plaatselijke afdeling van de Britse reddingmaatschappij en spraken ze met plaatselijke zakenmensen.

In St. Agnes meldden Charles en Camilla zich bij de Wheal Kitty Workshops, waar de Ocean Plastics Solutions Day werd gehouden. De SAS, club van surfers die zich inzet om plastic afval uit de oceanen te weren, informeerde de prins en de hertogin over hun inspanningen. Camilla hielp ter plaatse een handje mee met de bereiding van de lunch voor de deelnemers aan het evenement.

Ter afsluiting namen de koninklijke gasten in St. Agnes een kijkje bij het kledingmerk Finisterre Clothing, dat vijftien jaar geleden werd opgericht met financiële steun van Prince' s Trust, de goededoelenstichting van prins Charles. Het bedrijf produceert duurzame functionele kleding voor duikers en zeevarenden.