Nieuws/Entertainment
2311593
Entertainment

Bruce Willis vindt Die Hard géén kerstfilm

Bruce Willis heeft maandag zijn bijdrage geleverd aan een langlopende discussie onder zijn fans van de filmklassieker Die Hard. De inmiddels 63-jarige hoofdrolspeler, die de rol van agent John McClane inmiddels vijf maal vertolkte, vindt niet dat Die Hard een kerstfilm genoemd mag worden.

Dat stelde Willis volgens Amerikaanse media tijdens de opnames van zijn ‘roast’ op Comedy Central.

Die Hard uit 1988 geldt als een van de allerbeste actiefilms aller tijden. Willis speelt een New Yorkse agent die tijdens kerst een personeelsfeest van zijn vrouw in Los Angeles bezoekt. Duitse terroristen (onder wie de Britse acteur Alan Rickman) gijzelen de wolkenkrabber waar het feest plaatsvindt; John McClane is de enige die de gijzelaars kan redden.

Die Hard, die werd gefilmd door de Nederlandse cameraman Jan de Bont, zette een trend; in de jaren negentig volgden tientallen films met een soortgelijk thema. De actiethriller staat al drie decennia lang hoog in alle lijstjes met beste titels aller tijden.

Overigens is Die Hard-scenarist Steven E. de Souza het niet met Willis eens. De schrijver liet in december 2017 weten dat hij Die Hard wél als kerstfilm beschouwt. Die Hard ging deze week exact dertig jaar geleden in première.