Entertainment/Royals
231198551
Royals

Prins Philip wordt zaterdag 17 april begraven

De begrafenis van prins Philip is zaterdag 17 april. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. Het wordt geen staatsbegrafenis en er is vanwege is vanwege de coronacrisis geen publiek welkom.

De uitvaart vindt, in lijn met Philips eigen wensen, plaats in St. George’s Chapel op Windsor Castle.Voorafgaand aan de ceremonie wordt in het hele land een minuut stilte gehouden. Het lichaam van de hertog van Edinburgh wordt in een door hem ontworpen Land Rover naar de kapel gebracht. De dienst wordt wel op nationale televisie uitgezonden.

De man van koningin Elizabeth overleed vrijdagochtend op Windsor Castle. Volgens het koninklijk paleis is hij ’vredig’ gestorven. „Het is met groot verdriet dat de koningin de dood van haar geliefde echtgenoot prins Philip, hertog van Edinburgh, aankondigt”, liet Buckingham Palace in een verklaring weten.

Philip kwakkelde al langer met zijn gezondheid. Zo lag de prins onlangs een maand in het ziekenhuis. Eerst in het King Edward VII Hospital voor een infectie en begin maart tijdelijk in het St. Bartholomew’s Hospital vanwege een behandeling aan zijn hart. Daarna werd Philip weer overgeplaatst naar het King Edward. Na ruim een maand mocht hij naar huis.