Nieuws/Entertainment
2312288
Entertainment

Van Erp verfilmt roman I.M. van Connie Palmen

Michiel van Erp

Michiel van Erp

Regisseur Michiel van Erp gaat de roman I.M. van schrijfster Connie Palmen verfilmen. Producenten De Familie Film & TV en AVROTROS werken momenteel aan de ontwikkeling van een vierdelige dramaserie gebaseerd op het boek.

Michiel van Erp

Michiel van Erp

In I.M. wordt schrijfster Connie Palmen verliefd op de briljante maar getormenteerde journalist, interviewer, televisiepresentator en schrijver Ischa Meijer. Het leidt tot een romantische, heftige en publieke liefdesrelatie. Als Meijer plotseling dood gaat, besluit Palmen een boek te schrijven over hun relatie.

De serie speelt zich af in Nederland en Amerika in de periode tussen 1991 en 1995. Acteurs zijn nog niet bekend. Michiel van Erp maakte eerder de zeer succesvolle serie Ramses. Het is een bewuste keuze om weer een verhaal verfilmen, gebaseerd op bestaande publieke figuren.

Identiteit

„Voor mij gaat de serie over identiteit”, stelt de regisseur. „Hoe ben je gevormd? Wie en wat heeft je gemaakt tot wie je bent. En is dat ook wie je wilt zijn?” Meijer had veel geheimen. „Met veel bravoure presenteerde hij zichzelf aan de wereld, beukte hij zich een weg in de grachtengordel en etaleerde zijn ’genialiteit’. Het gebrek aan eigen familie compenseerde hij door een close vriendengroep met wie hij het liefst zelfgemaakte soep at. Maar daaronder lagen open wonden.”

Connie Palmen stelt in een korte toelichting groot vertrouwen te hebben in Van Erp. „I.M. is bij hem in goede handen, daar vertrouw ik op”, zegt zij. Het scenario is van Hugo Heinen, die eerder onder meer de dramaserie Pleidooi schreef en de veelgeprezen speelfilms Tonio en Knielen op een bed violen.

Het is de bedoeling dat I.M. in 2020 wordt uitgezonden, precies 25 jaar na het overlijden van Ischa Meijer.