2312303
Entertainment

YouTuber Défano Holwijn zit niet te wachten op tv

Défano Holwijn

Défano Holwijn

YouTuber Défano Holwijn heeft Hilversum niet nodig. Hij kreeg al diverse aanbiedingen maar steeds sloeg hij die af.

Défano Holwijn

Défano Holwijn

„Ze doen het allemaal, al die omroepen. Ze denken dat zij op het hoofdveld spelen en dat ze mij kunnen vragen om bij hun team mee te doen”, zegt Défano in de Volkskrant. „Dat ik ze nodig heb en dankbaar moet zijn. De werkelijkheid is eerder omgekeerd. Ik klop niet op hun deur, zij komen naar mijn deur. De meeste YouTubers zitten helemaal niet te wachten op de televisie.”

De 25-jarige Défano, die op YouTube bijna 300.000 abonnees heeft, zegt met veel omroepen gesprekken te hebben gehad. Welke weet hij niet meer. „Het waren er zo veel”, zegt hij. „Wat het ding was: zij wilden te veel inspraak, ik had geen bewegingsvrijheid. Waarom zou ik dat doen? Ik heb mijn eigen platform, daar kan ik het precies doen zoals ik het wil.”

Oude ideeën

Volgens Défano kunnen ze bij televisie ’oude ideeën niet loslaten’. „Ze begrijpen niet hoe snel het allemaal verandert. Ik ben met ze in gesprek en zij blijven zeggen: ja, maar onze directeur, een man van 70 jaar, zegt dat we het zo en zo horen te doen.”

Toch wil Défano uiteindelijk wel de stap wagen naar televisie. „Ik wil een eigen talkshow”, zo droomt hij. „Voor een talkshow hebben ze, op dit moment, bij de tv nog steeds de hoogste budgetten.”