Nieuws/Entertainment
2314214
Entertainment

Lil’ Kleine snapt dat mensen boos op hem zijn

Lil’ Kleine

Lil’ Kleine

Lil’ Kleine kreeg bakken kritiek over zich heen toen hij vorig jaar in een video twee briefjes van 500 euro verscheurde. Hij begrijpt dat hij daar mensen boos mee heeft gemaakt, maar spijt heeft hij niet. „Ik ben gewoon het mannetje dat graag met geld strooit. Mag ik?”

Lil’ Kleine

Lil’ Kleine

„Ik begrijp dat ze boos zijn, al las ik overal dat ik het deed om mijn imago van bad boy te boosten. Zo van: kijk mij eens stoer zijn. Dat was het echt niet”, vertelt Lil’ Kleine, die eigenlijk Jorik Scholten heet, aan Quote. „Ik was gewoon helemaal lam en maakte een geintje. Kan gebeuren. Die strategie, met soms een beetje shockeren, is vanzelf ontstaan omdat ik zo in elkaar zit.”

Van zijn salaris maakt Scholten geen geheim, de rapper zegt maandelijks tussen de 60.000 en 150.000 euro te verdienen en wil zich niet verdedigen over wat hij met dat geld doet. „Ik treed vaak op, ik werk hard en ik draag netjes de helft van mijn inkomsten af aan de Belastingdienst. Je zou ervan versteld staan hoe keurig mijn administratie is. Mag ik dan zelf bepalen waaraan ik mijn geld uitgeef?”