Nieuws/Entertainment
231705
Entertainment

André Rieu vindt boete kinderarbeid absurd

André Rieu noemt de boete die zijn productiemaatschappij heeft gekregen voor kinderarbeid 'heel flauw' en 'absurd'. De wereldberoemde violist vindt dat er helemaal geen sprake is van kinderarbeid. "Die kinderen hebben de tijd van hun leven gehad. Ik heb ze zelfs naar de Efteling gestuurd", aldus Rieu tegen Shownieuws.

De boete kwam vorige maand aan het licht en is voor overtredingen uit 2015. Destijds was de Roemeense panfluitvirtuoos Gheorghe Zamfir samen met zijn muziek- en dansgezelschap te gast bij Rieus traditionele zomerconcertreeks op het Maastrichtse Vrijthof. Onder het gezelschap was ook een groep jonge panfluitspelers.

Pas bij het laatste concert kwam er iemand van de arbeidsinspectie die Rieu zonder waarschuwing een prent gaf. "In plaats van dat hij dat nou bij het eerste concert tegen ons zegt: pas op, dit moet je even anders doen", baalt de muzikant. "Ik denk dat het heel flauw is. Ik probeer die boete nu terug te krijgen. Daar kan je een huis van bouwen. Per kind is het 3000 euro per avond, dus tel maar uit. Huppakee."

De Nederlandse wet kent strenge regels voor kinderen die 'culturele arbeid' verrichten. Over de hoogte van het bedrag willen de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Rieu verder niets kwijt omdat de zaak bij de rechter ligt.