2317850
Entertainment

Paul Rudd moest zwijgen over Ant-Man

Hoofdrolspeler en scenarist Paul Rudd mocht zelfs tegen zijn tienerzoon niets vertellen over de grote verhaallijnen van producent Marvel waar zijn nieuwe film Ant-Man and the Wasp deel van uitmaakte. Dat vertelde hij in Parijs tijdens de Europese première van de film.

De tweede Ant-Man-film, die vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen te zien is, volgt op Avengers: Infinity War 1. Het einde van deze film, waarin alle andere Marvel-helden de krachten bundelen, liet veel fans in totale shock en verwarring achter. „We moesten in onze film rekening houden met de rest van alle verhaallijnen”, vertelt Rudd. „Dus ik wist precies wat er ging gebeuren. Het is heel raar om dat soort kennis met je mee te dragen die zoveel fans over de hele wereld zouden willen weten.”

De acteur hoefde geen contract te ondertekenen, maar zweeg toch als het graf toen vrienden en kennissen stukjes informatie probeerden los te peuteren. „Die verantwoordelijkheid moet je kunnen dragen als je deel uitmaakt van het Marvel-universum”, lacht hij. Alleen zijn zoon van dertien vond het lastig te accepteren. „Hij bleef het het langste proberen: maar pap, ik zal het verder echt niemand vertellen! Mijn vrouw kon het niet zoveel schelen. Die had zoiets van ’ik zie het op de première wel’.”

Buitenbeentje

De Ant-Man-films zijn een stuk luchtiger dan de andere recente Marvel-films, zoals Avengers en Black Panther. „We zijn het buitenbeentje, maar dat is wel de sfeer waarin ik het beste gedij”, stelt Rudd. „Ik ben geen prototype actieheld. Ik zou ook nooit uit mezelf gaan trainen, maar nu ik deze rol speel, probeer ik het wel een beetje vol te houden. Als er nog een nieuw deel komt, wil ik niet weer van voor af aan moeten beginnen. Maar het is soms lastig, want ik kan een enorme snoepkous zijn.”

De eerste keer dat de ’superheld’ een fanconventie bijwoonde, was toen de eerste film werd aangekondigd. „Ik stond opeens tussen alle andere Avengers. Het voelt toch een beetje alsof je tamboerijn mag spelen met de Beatles: je staat aan de zijkant, maar je maakt toch maar mooi wel deel uit van de band.”

Phoebe

Rudd merkt vooral dat de filmserie heel populair is bij kinderen. „Sinds ik Ant-Man speel, word ik op straat vaker nageroepen”, vertelt hij. „Dat vind ik alleen maar leuk, tenzij ik met mijn gezin ben. Dan heb ik liever dat fans mij een beetje met rust laten; mijn kinderen hebben niet gekozen voor dit vak.” In Europa wordt hij trouwens nog opvallend vaak van de hitserie Friends herkend, waarin hij de laatste twee seizoenen de vriend van Phoebe speelde. „Dat is vijftien jaar geleden, maar die serie blijft maar herhaald worden. En anders is het van Anchorman, dat is ook zo’n film die een opvallend lange adem heeft.”

Ant-Man and the Wasp draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.