2318018
Entertainment

Mandela-show komt naar Nederland

Het Soweto Gospel Choir, het wereldberoemde gospelkoor uit Zuid-Afrika, brengt komend seizoen een speciaal programma ter ere van de honderdste geboortedag van Nelson Mandela op 18 juli 2018. In de voorstelling Freedom zingen zij vrijheidsliederen en brengen zij uit hun bestaande oeuvre de nummers die Mandela het liefst hoorde. Bos Theaterproducties brengt de voorstelling in december twee weken naar Nederland, maakte de producent woensdag bekend.

De vrijheidsstrijder en president was groot fan van het koor en ze traden dan ook meerdere malen op voor Mandela. Het Soweto Gospel Choir werd in 2002 samengesteld uit de beste talenten van de vele kerken en gemeenschappen in en om Soweto. Het koor werd opgericht om de unieke en bezielende kracht van de Afrikaanse gospel te delen met publiek over de hele wereld.

Het koor werkte samen met talloze grote artiesten zoals U2, Stevie Wonder en Aretha Franklin, en heeft meerdere Grammy Awards op haar naam staan. Freedom is slechts in tien Nederlandse theaters te zien tijdens de kerstperiode van 19 tot en met 30 december.