Nieuws/Entertainment
2323367
Entertainment

Marijn Brouwers moet rol in Evita opgeven

Marijn Brouwers

Marijn Brouwers

Zanger Marijn Brouwers moet om gezondheidsredenen zijn hoofdrol in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Evita opgeven. Brouwer zou de rol van Juan Perón spelen. Zijn rol wordt overgenomen door acteur Paul Donkers.

Marijn Brouwers

Marijn Brouwers

Artistiek directeur Hans Cornelissen noemt het ’ongelooflijk jammer dat Marijn er voorlopig niet bij kan zijn.’ De rol van Juan Perón zou de eerste hoofdrol in een musical worden voor Brouwers. Afgelopen theaterseizoen stond hij in het theaterconcert Bella Italia. Eerder was de zanger understudy in onder meer Ciske de Rat en Cats en maakte hij muzikale voorstellingen over Frans Halsema, Chet Baker en Charles Aznavour.

Cornelissen: „Hij verheugde zich enorm om deze rol in Evita te gaan spelen, maar fysieke tegenslag belet dat nu.” De producent heeft na het houden van nieuwe audities Paul Donkers gecast voor de rol van Perón, de voormalig president van Argentinië. Donkers was eerder te zien in musicals als The Bodyguard, Titanic, On Your Feet, Cats en Les Misérables.

Andere hoofdrollen in de vierde Nederlandse bewerking van Evita zijn voor Brigitte Heitzer, René van Kooten, Esmée Dekker en Yoran de Bont. Evita is vanaf oktober te zien in alle grote theaters van Nederland en gaat op 22 oktober in première in theater Carré in Amsterdam.