Nieuws/Entertainment
2324556
Entertainment

Glee-ster al op dertiende in afkickkliniek

Moeder Cory Monteith: ’Mijn zoon wilde niet dood’

Cory Monteith

Cory Monteith

Vijf jaar geleden overleed Glee-ster Cory Monteith op 31-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne. In de tussentijd heeft zijn moeder, Ann McGregor, de tijd genomen om de dood van haar zoon een plekje te geven. „Een deel van mij stierf toen Cory overleed”, vertelt ze aan People.

Cory Monteith

Cory Monteith

De acteur, bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als Finn Hudson in de muzikale tv-serie Glee, was pas dertien jaar toen hij oudere vrienden kreeg en begon te experimenteren met drank en drugs. „Het was een kwetsbare jongen, tot aan zijn dood”, zegt de 67-jarige Ann. „Ik heb hem op een vrije manier opgevoed en hem veel liefde gegeven. Maar ik hem niets geleerd over de ’andere kant’ van de wereld. De duistere kanten van het leven.”

Op zijn vijftiende bracht ze Cory naar een afkickkliniek, maar na een maand daar te zijn geweest, viel de acteur weer in zijn oude patroon om vervolgens vier jaar later weer terug te keren in ’rehab’. „Ik kwam erachter dat afkicken niet de oplossing was. Je moet tot die kinderen doordringen, voordat ze in aanraking komen met drugs. Het is mij nooit gelukt hem tegen te houden.”

Oppervlakkig

Ook voelde Cory zich nooit op z’n gemak, toen hij ineens een ster was en veel aandacht kreeg. „Hij noemde die wereld ’plastic’. Het was allemaal veel te oppervlakkig voor hem. Cory was gewoon anders dan de rest, hij had een groot hart. Hij was alleen niet hard genoeg voor het wereldje waarmee hij opeens te maken had”, zegt zijn moeder, die denkt dat haar zoon opnieuw met drugs begon om aan de druk van Hollywood te ontsnappen. „Hij had last van stress, omdat hij weg wilde uit die wereld. Maar dat lukte niet, aangezien hij nog een contract van twee jaar had. Drugsgebruik was zijn manier om eraan te ontsnappen.”

De acteur werd in april 2013 voor de derde keer opgenomen in een afkickkliniek, maar drie maanden later – op 13 juli 2013 – vond men hem in een hotelkamer in Vancouver. Zijn lichaam bevatte sporen van heroïne, morfine en codeïne. „Hij wilde niet dood”, vertelt Ann. „Daar is geen twijfel over mogelijk. Hij was juist bezig met zijn toekomst. Cory had nog zoveel om voor te leven.”