Nieuws/Entertainment
2325102
Entertainment

George Michael bedacht Last Christmas-kerstfilm

George Michael

George Michael

Last Christmas, de kerstfilm die onder anderen door Emma Thompson geschreven wordt, is mede bedacht door George Michael. De zanger tekende volgens de andere scriptschrijver, Bryony Kimmings, vlak voor zijn overlijden in 2016 een contract waarin hij akkoord ging met een film die dezelfde titel draagt als de grote Wham!-kersthit uit 1984.

George Michael

George Michael

In een interview met Radio Times vertelt Kimmings dat George hoopte dat homoseksualiteit ook aan bod zou komen in de kerstfim, aangezien Michael zelf ook actief was op het gebied van homorechten. „Ik bedacht ook transseksuele personages, maar ik weet niet meer hoeveel hiervan nog over is in het uiteindelijke script. Ik hoop in elk geval dat homoseksualiteit volop aan bod komt in de film, want de film is tenslotte gebaseerd op Last Christmas. George was zo’n grote strijder op het gebied van homorechten.”

De regie ligt in handen van Paul Feig, die eerder de komedie Bridesmaids regisseerde. Er is nog weinig bekend over de film, alleen dat het een romantische kerstfilm wordt die zich in Londen afspeelt.