Nieuws/Entertainment
2327190
Entertainment

Whoopi Goldberg ruziet met talkshowgast

Amerika is in rep en roer vanwege de rel die Whoopi Goldberg heeft veroorzaakt in de dagelijkse talkshow The View, waarvan ze een van de presentatrices is. Goldberg kreeg het aan de stok met Jeanine Pirro, een rechter die haar eigen televisieshow heeft en voorheen een Republikeins politica was. Onderwerp van gesprek was de Amerikaanse president Trump, wat leidde tot zeer verhitte discussies.

Pirro beschuldigde Goldberg ervan te lijden aan het zogenaamde ’Trump Derangement Syndrome’, oftewel een hekel hebben aan alles wat de Amerikaanse president doet of zegt. Hierop reageerde de actrice fel: „Ik lijd aan geen enkel syndroom, maar ben er wel klaar mee om gesprekken te voeren met mensen die roepen dat Mexicanen leugenaars en verkrachters zijn. Ik ben 62 jaar oud en ben het vaker niet eens geweest met degene die in het Witte Huis zat, maar dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt. Nooit eerder zag ik iemand zoveel haat zaaien. Mijn probleem is niet dat syndroom, maar hoe we hier ooit nog bovenop gaan komen.”

Pirro hield voet bij stuk en bleef vurig pleiten voor Trump en zijn beleid en zei: „Weet je wat pas erg is? Dat mensen die hier illegaal zijn Amerikaanse kinderen doodmaken!” Dit was de druppel voor Whoopi, die reageerde: „Wat erg is, is dat de president van de Verenigde Staten mensen optrommelt, om anderen in elkaar te laten meppen. Ik heb het gehad met dit gesprek, zeg maar dag!”

Na de reclame onderbreking, legde Whoopi uit wat er gebeurd was. „Jullie zagen me iets doen wat ik nooit doe: mijn kalmte verliezen. Ik ben er niet trots op, maar ik houd er niet van als ik uitgemaakt wordt voor een of ander hysterisch mens. Want dat is juist wat ik niet probeer te zijn in deze show. Dus dat, fijne dag nog.”