2330389
Entertainment

Charles bewondert eigen kunst in Buckingham Palace

Prins Charles heeft deze week vol bewondering naar zijn eigen kunst gekeken. De Britse troonopvolger en zijn vrouw Camilla namen een kijkje in Buckingham Palace, waar deze zomer de tentoonstelling Prince & Patron te zien is.

Voor Prince & Patron stofte Charles zijn kunstcollectie af. Ook dook hij voor de expositie, die wordt georganiseerd ter gelegenheid van Charles’ zeventigste verjaardag, in de Royal Collection. De prins koos onder meer werken van Johan Zoffany, Raphael en Rubens. Die stukken hangen de komende maanden naast tot voor kort onbekende familieportretten en enkele werken van Charles zelf in de Ball Supper Room van Buckingham Palace. Het paleis opent zaterdag weer zijn deuren voor het publiek.

Volgens Britse journalisten die de expositie ook al mochten bekijken, wil Charles benadrukken dat hij ’een kenner’ is met een ’onberispelijke smaak’. Prince & Patron biedt een kijkje achter de schermen en koningshuisfans kunnen hun hart ophalen aan verschillende intieme familiekiekjes die voor het eerst te zien zijn. Zo plaatste Charles tussen de kunstwerken een trouwfoto van zijn jongste zoon prins Harry en Meghan en is er een foto te zien waarop Charles zijn kleinzoon prins George in zijn armen heeft.