Nieuws/Entertainment
2330744
Entertainment

Prins Laurent in beroep tegen korting toelage

Prins Laurent

Prins Laurent

De Belgische prins Laurent stapt naar de Raad van State van zijn land om beroep aan te tekenen tegen de beslissing om zijn toelage met 15 procent te verlagen. Dat meldt zijn advocaat vrijdag. Het bericht hierover komt op een opmerkelijk moment, omdat zaterdag de nationale feestdag in België is.

Prins Laurent

Prins Laurent

Volgens de advocaat kreeg de prins geen antwoord op zijn voorstel om zijn situatie en die van zijn familie te verduidelijken in een protocol ter aanvulling van de dotatiewet, zoals de toelagewet officieel heet. Hij heeft dat voorstel volgens zijn raadsman onlangs opnieuw aan de regering geformuleerd. Ook kan de prins volgens zijn advocaat ’onmogelijk instemmen met de schendingen van de fundamentele rechten die hem opnieuw te beurt zijn gevallen’.

Het beroep, dat binnenkort wordt ingediend, is onder meer gebaseerd op de schending van zijn rechten van de verdediging en machtsoverschrijding, besluit de advocaat.

Het parlement besliste op 30 maart van dit jaar om 15 procent van de toelage van prins Laurent in te trekken. Die straf kreeg hij omdat hij zonder toestemming in legeruniform een plechtigheid had bijgewoond op de Chinese ambassade.