Nieuws/Entertainment
2331427
Entertainment

Guardian of the Galaxy-regisseur ontslagen om schokkende tweets

James Gunn

James Gunn

James Gunn is ontslagen als regisseur van de derde Guardians of the Galaxy-film vanwege een aantal tweets die hij in het verleden heeft geplaatst. Disney is van mening dat hij de grens over is gegaan door grappen te maken over onder andere de holocaust, verkrachting, pedofilie en aids.

James Gunn

James Gunn

„De beledigende houding en uitspraken op het Twitter-account van James zijn niet goed te praten en stroken niet met de waarden van onze studio en daarom hebben we onze zakelijke relatie met hem verbroken”, zo laat Alan Horn, een woordvoerder van Disney in een verklaring weten.

Excuus

Volgens TMZ schreef hij dat hij het fijn vindt als kleine jongetjes aan zijn gekke plekjes komen, en dat het beste aan verkrachting het moment is dat je niet meer verkracht wordt en je dan realiseert dat het heel fijn is dat het voorbij is.

Gunn heeft de tweets inmiddels van zijn account verwijderd en plaatste zijn verontschuldigingen. „Veel mensen die mijn carrière hebben gevolgd, weten waar ik vandaan kom. Ik zie mijzelf als een provocateur die films en grappen maakt die belachelijk en taboedoorbrekend zijn. Zoals ik dat vaak publiekelijk geuit heb.”

Roseanne Barr

Toch had Gunn kunnen weten dat dit zou kunnen gebeuren. Hij reageerde eerder op Twitter op beschuldigingen dat ABC Roseanne Barr de mond snoerde door haar te ontslaan: „Ik wou dat mensen begrepen wat vrijheid van meningsuiting is en wat niet. Roseanne mag zeggen wat ze wil. Dat betekent niet dat ABC haar show hoeft blijven te financieren.”