Nieuws/Entertainment
2331561
Entertainment

Ook Jennifer Connelly in Top Gun: Maverick

Jennifer Connelly

Jennifer Connelly

Jennifer Connelly is gestrikt voor de vrouwelijke hoofdrol in Top Gun: Maverick, het vervolg op de originele actiefilm Top Gun uit 1986 waarin Tom Cruise opnieuw de hoofdrol vertolkt. Details over de rol van Connelly (47) wilde filmmaatschappij Paramount nog niet geven.

Jennifer Connelly

Jennifer Connelly

Eerder werd al bekend dat naast Tom Cruise ook toenmalig hoofdrolspeler Val Kilmer heeft getekend voor de film. In de originele film speelde Val Kilmer de rol van Tom 'Iceman' Kazanski die het tegen Maverick (Tom Cruise) opneemt in de strijd om de titel Top Gun, oftewel de beste jachtvlieger van de Amerikaanse marine. Daarnaast streden de piloten ook om het hart van hun instructeur Charlie (Kelly McGillis).

In het vervolg krijgen de jachtvliegers te maken met een wereld waarin drones hun oude stijl van vliegen overbodig lijkt te maken. De release van Top Gun 2 is op 12 juli 2019, 33 jaar na het origineel. Cruise twitterde onlangs een foto dat de opnames zijn begonnen.

De film wordt geregisseerd door Joe Kosinski (Oblivion), terwijl de producent van het origineel Jerry Bruckheimer ook deze keer producent is. Die rol vervult hij samen met Cruise.