Nieuws/Entertainment
2331918
Entertainment

Fadi Fawaz: dood George Michael was zelfmoord

George Michael maakte zelf een eind aan zijn leven. Dat schrijft zijn partner Fadi Fawaz in e-mails waar The Sun over beschikt. Volgens Fawaz pleegde de zanger na vier eerdere pogingen zelfmoord op kerstavond en niet op eerste kerstdag, zoals tot nu toe was gemeld.

Onderzoek naar de doodsoorzaak wees destijds uit dat Michael een natuurlijke dood stierf. De zanger leed aan een verzwakt hart en een vervette lever, volgens een van de betrokken lijkschouwers, Darren Salter. De 53-jarige popartiest overleed in zijn huis in Goring-on-Thames.

„Ik heb er genoeg van dat mensen me vragen wat er op eerste kerstdag is gebeurd”, schrijft Fawaz. „Om nog een paar vragen te beantwoorden, bevestig ik nu dat George stierf op de verjaardag van zijn moeder. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het hem vijf pogingen kostte om een einde aan zijn leven te maken. Dit moet verteld worden”, aldus Fadi in zijn e-mails.

De kapper vond zijn partner dood in bed op eerste kerstdag 2017. In een telefoongesprek met het alarmnummer stelde hij toen dat George’s lichaam ’koud, blauw en erg stijf’ was. Dat zou erop kunnen wijzen dat de zanger al langere tijd dood was.

Eerder dit jaar kondigde Fawaz juridische stappen aan tegen de familie van Michael, om een deel van het fortuin van de zanger te eisen. Ook weigert hij te vertrekken uit het huis van George in het centrum van Londen.