Nieuws/Entertainment
2332550
Entertainment

Reboot Buffy The Vampire Slayer onderweg

De cast van Buffy the Vampire Slayer.

De cast van Buffy the Vampire Slayer.

Buffy The Vampire Slayer keert terug op de buis. 20th Century Fox Television werkt aan een reboot van de serie die tussen 1997 en 2003 te zien was. Volgens The Hollywood Reporter is Joss Whedon, schrijver van de originele film en daaropvolgende tv-serie, als uitvoerend producent betrokken bij de nieuwe reeks.

De cast van Buffy the Vampire Slayer.

De cast van Buffy the Vampire Slayer.

De nieuwe Buffy, het personage dat wereldberoemd werd dankzij Sarah Michelle Gellar, wordt gespeeld door een zwarte actrice. Wie dat wordt, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk welke Amerikaanse zender de serie gaat uitzenden en wanneer Buffy terugkeert op televisie. Dit najaar wil 20th Century Fox Television met een aantal stations in gesprek.

Sinds afgelopen najaar wordt gesproken over een reboot van Buffy The Vampire Slayer. Het project is in een stroomversnelling gekomen nadat schrijfster Monica Breen werd gevonden, hoewel nog steeds wordt gezocht naar een regisseur en er ook nog geen scenario is. De nieuwe versie moet ’voortbouwen op de mythologie van het origineel’, zeiden ingewijden tegen The Hollywood Reporter.