Nieuws/Entertainment
2333004
Entertainment

Don Diablo vreesde het ergste:

’De dokter dacht dat ik waarschijnlijk niet oud ging worden’

Don Diablo

Don Diablo

Hoewel hij niet meer is weg te denken uit de Nederlandse dj-scene, zag de toekomst van Don Diablo (38) er lange tijd verre van florissant uit. Aan Radio 538 vertelt de artiest dat hij op zeer jonge leeftijd een boodschap van de dokter kreeg, die zijn leven compleet veranderde...

Don Diablo

Don Diablo

„Toen ik acht jaar was, ging ik met mijn moeder naar de dokter en die zei dat ik ernstige hart- en longfalen had en dat ik waarschijnlijk niet oud ging worden”, vertelt Don. „Dat was natuurlijk een ding in de familie. Ik heb elke dag gedacht: dit kan dus de laatste zijn en ik ga vanaf nu het beste ervan maken. Ik wil zoveel mogelijk mensen blij maken.”

Ondanks het heftige bericht én zijn jonge leeftijd, koos de dj ervoor om er op een positieve manier mee om te gaan. „Het kan traumatiserend zijn, maar ik heb ervoor gekozen om het motiverend te laten zijn. Zolang ik er nog ben, op deze planeet, wil ik proberen om er nog iets moois van te maken en mensen blij te maken.”

Wanneer aan Don - die al zeven jaar wordt gevolgd voor een documentaire, die waarschijnlijk in januari uitkomt - wordt gevraagd wat zijn grootste angst is, zegt hij: „Dat er iets gebeurt met mijn moeder. Maar eigenlijk is mijn grootste angst dat ík ’ga’ voordat mijn moeder gaat.”