Nieuws/Entertainment
2334319
Entertainment

Jimmy Cliff neemt afscheid van Nederland

Reggaelegende Jimmy Cliff is zondag voor het laatst te zien in Nederland. De zeventigjarige Jamaicaan, die bezig is aan zijn afscheidstournee, staat op het podium tijdens Reggae Rotterdam Festival.

James Chambers, beter bekend als Jimmy Cliff, scoorde internationaal hits als Reggae Night, Many Rivers To Cross en Hakuna Matata. Ook The Harder They Come werd een wereldwijde hit. Cliff speelde in 1972 de hoofdrol in de gelijknamige film, de eerste Jamaicaanse speelfilm.

Cliff won meerdere Grammy’s en kreeg in 2010 een plek in de Rock & Roll Hall of Fame. Hij is de tweede reggae-artiest die in de Hall of Fame werd opgenomen, na Bob Marley.

Chaka Demus

De Jamaicaan, die eerder dit jaar bekendmaakte te stoppen met optreden, is de grote publiekstrekker van de tweede editie van het Reggae Rotterdam Festival. Zondag staan ook onder anderen Mr Vegas, Richie Spice en Popcaan in het Kralingse Bos.

Chaka Demus & Pliers zijn er in tegenstelling tot eerder berichten niet bij. Het duo heeft zijn Europese tournee af moeten gelasten vanwege de zieke John Taylor (Chaka Demus). Op doktersadvies houdt hij rust nadat hij last kreeg van hoofdpijn en hoge koorts. Het Reggae Rotterdam Festival strikte de Jamaicaanse reggae- en dancehallartiest Charly Black als vervanger.