Nieuws/Entertainment
2340797
Entertainment

Stemacteur wil uit Disneyshow na ontslag Gunn

Bobcat Goldthwait wil dat Disney zijn stem verwijdert uit een nieuwe attractie in de parken van de filmstudio. Dat heeft de stemacteur laten weten in een reactie op het ontslag van Guardians Of The Galaxy-regisseur James Gunn.

Gunn werd vrijdag de laan uitgestuurd naar aanleiding van tien jaar oude tweets, waarin hij onder meer grappen maakte over pedoseksuelen en verkrachting. Goldthwait heeft in het verleden ook een hoop shockerende en beledigende grappen gemaakt, zo laat de stand-upcomedian weten in een Instagrampost. „Beste Disney, ik zou niet graag als hypocriet gezien worden, dus ik stel voor dat jullie mijn stem dan ook verwijderen uit de nieuwe attractie in jullie park, waarin ik mijn rol als Pain uit Hercules weer oppak”, zo schrijft de acteur.

Goldthwait geeft in zijn post Disney nog een sneer, door te vragen of het bedrijf eigenlijk nog steeds geld verdient aan de film Powder. De regisseur van dat Disneyproject, Victor Salva, was veroordeeld voor het misbruiken van een 12-jarige kindacteur uit een vorige film.

Petitie

In de afgelopen dagen hebben verschillende Hollywoodsterren het opgenomen voor Gunn, die al twee ’Guardians’-films heeft geregisseerd en werkte aan de derde, waarvan de opnames naar verwachting over een paar maanden beginnen. Selma Blair riep haar volgers op een petitie te tekenen die fans zijn gestart om Disney over te halen Gunn terug te nemen.

Verschillende acteurs uit Guardians Of The Galaxy hebben ook laten weten het niet eens te zijn met het besluit van Disney. Michael Rooker, die Yondu speelt, verwijderde zelfs zijn Twitter-account uit protest. Zoe Saldana (Gamora) liet weten het nieuws te moeten laten bezinken voordat ze er meer over zegt, maar schreef wel: „Ik wil dat iedereen weet dat ik van alle leden van mijn GOTG-familie hou.” Acteur Sean Gunn, de broer van de regisseur, plaatste een reeks tweets waarin hij schreef dat de Guardians Of The Galaxy-films zijn broer een beter mens hebben gemaakt.