Nieuws/Entertainment
2343785
Entertainment

Meghan heeft al bijnaam onder Britse royals

Meghan Markle

Meghan Markle

Meghan mag dan nog maar een kersvers lid zijn van het koninklijk huis van Engeland, ze heeft al wel een bijnaam gekregen. En dat mag een eer heten, nu onlangs bleek dat bijna elk lid van de royals er eentje heeft.

Meghan Markle

Meghan Markle

Meghans bijnaam? Tungsten, weet de Daily Mail. Dat is het Engelse woord voor wolfraam, een sterk onbuigzaam metaal. Het is prins Charles die haar de naam gaf en omdat het verkrijgen van een bijnaam bijna als een soort rite beschouwd wordt onder de royals, mag de Amerikaanse dat rustig opvatten als een compliment.

Koningin Elizabeth is eveneens koningin van de bijnamen: de voor de hand liggende naam Lilibet heeft ze al jaren. Onlangs werd bekend dat prins Philip haar soms aanspreekt met het enigszins gênante maar liefkozend bedoelde sausage, worstje. Prins William noemt haar Gary - hij kon vroeger het woord granny, oma, niet goed uitspreken. En prins George mag zijn overgrootmoeder Gan-Gan noemen.

Prins Harry zou Spike genoemd worden en zelfs naar verluidt een Facebookaccount onder de naam Spike Wells hebben. Maar Meghans vrienden spreken hem aan met Hazza. Prins William koos voor de naam Steve, om onder die naam destijds onopvallend te kunnen studeren in Schotland.