Nieuws/Entertainment
2345300
Entertainment

Petitie van Disney tegen ontslag James Gunn nadert doel

De petitie die producent Disney oproept het ontslag van Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn ongedaan te maken, nadert de beoogde 300.000 handtekeningen. Binnen vier dagen hebben al 270.000 fans van de filmreeks hun krabbel op de digitale petitie gezet.

Gunn werd vrijdag de laan uitgestuurd naar aanleiding van tien jaar oude tweets, waarin hij onder meer grappen maakte over pedoseksuelen en verkrachting. De oude grappen werden opgevist door een rechts-conservatieve website. Gunn staat bekend als een criticus van de Amerikaanse president Donald Trump.

In de afgelopen dagen hebben verscheidene Hollywoodsterren het opgenomen voor Gunn, die al twee Guardians-films heeft geregisseerd en werkte aan de derde, waarvan de opnames naar verwachting over een paar maanden beginnen. Selma Blair riep haar volgers op een petitie te tekenen die fans zijn gestart om Disney over te halen Gunn terug te nemen.

Beter mens

Acteurs uit Guardians Of The Galaxy hebben ook laten weten het niet eens te zijn met het besluit van Disney. Michael Rooker, die Yondu speelt, verwijderde zelfs zijn Twitter-account uit protest. Zoe Saldana (Gamora) liet weten het nieuws te moeten laten bezinken voordat ze er meer over zegt, maar schreef wel: „Ik wil dat iedereen weet dat ik van alle leden van mijn GOTG-familie hou.”

Acteur Sean Gunn, de broer van de regisseur, plaatste een reeks tweets waarin hij schreef dat de Guardians Of The Galaxy-films zijn broer een beter mens hebben gemaakt.