Nieuws/Entertainment
2345887
Entertainment

Twee prijzen voor Nederlandse LHBT-films

Twee Nederlandse korte films, Anders en Turn it Around, zijn bekroond door de jury van het North Carolina Gay and Lesbian Film Festival, dat van 16 tot 23 augustus in Durham plaatsvindt. De films pakken de eerste prijs in de categorieën ‘Best Men’s International Short’ en ‘Best Trans International Short’, heeft het festival bekendgemaakt.

Anders van regisseur Reinout Hellenthal gaat over een 14-jarige jongen die worstelt met zijn identiteit op het platteland. Turn it Around, geregisseerd door Niels Bourgonje, gaat over een tienerjongen die nog in de kast zit maar op een feestje wel zijn gevoelens voor een andere jongen duidelijk wil maken. De hoofdrollen in deze NTR-productie worden vertolkt door Tonko Bossen en Valentijn Avé.

Beide films werden geschreven door Paul Bontenbal. Anders werd in 2017 gemaakt in het kader van de Culturele Regenboogweek van de provincie Drenthe. Turn it Around ging vorig jaar in première op het Nederlands Film Festival en werd ter gelegenheid van Coming Out Dag op 11 oktober uitgezonden op NPO3Lab.