Nieuws/Entertainment
2346257
Entertainment

Roseanne Barr geeft toch tv-interview

Roseanne Barr

Roseanne Barr

Roseanne Barr heeft besloten toch een televisie-interview te geven. De actrice is 26 juli te gast in de talkshow Hannity van Fox News. Dat liet presentator Sean Hannity dinsdagavond weten.

Roseanne Barr

Roseanne Barr

Barr zal in het live-interview praten over haar racistische tweets en president Donald Trump, meldt Fox. Het is het eerste interview dat ze geeft sinds het schandaal rondom de tweets die haar serie de kop kostten.

De actrice zou eerder ook al op televisie uitleg geven over de kwestie, maar besloot dat op het laatste moment af te zeggen. Ze wilde het gesprek zelf opnemen en uitzenden op haar YouTube-kanaal. In de video, die ze vorige week postte, reageert ze geërgerd op vragen over haar tweets. „Ik dacht dat die bitch blank was”, krijst ze in het filmpje.

Roseanne twitterde in mei over Valerie Jarrett, die als adviseur voor voormalig president Barack Obama werkte. Ze noemde de afro-Amerikaanse moslima Jarrett de baby van de Moslimbroederschap en Planet of the Apes. De tweet maakte veel los en ze kreeg bakken kritiek over zich heen. Zender ABC besloot daarop direct te stoppen met de reboot van Roseanne, de televisieserie waarin de comédienne de hoofdrol vertolkte.