Nieuws/Entertainment
2347337
Entertainment

Evangeline Lilly vindt zichzelf een nerd

Evangeline Lilly vindt zich een ontzettende nerd. Dat bekende de actrice, bekend van onder meer Lost en The Hobbit, bij de Europese première van de hitfilm Ant-Man and the Wasp in Parijs. Zij speelt in het tweede deel in de reeks de nieuwe superheld Wasp.

„Ik was doodsbang toen ik voor de eerste keer naar zo’n fanconventie ging, in 2004, toen Lost werd aangekondigd”, vertelt ze. „Ik dacht dat ik in een leeuwenkuil vol met nerds en weirdo’s zou belanden. Maar ik kwam er vrij snel achter dat ik er heel goed thuis hoorde. Dit is mijn soort mensen, ik ben zelf ook een weirdo!” De actrice verslond vroeger al fantasyboeken en -films. „Ik vluchtte graag in fantasiewerelden omdat dat voor mijn gevoel de beste manier is om mooie verhalen te vertellen. Blijkbaar straal ik dat ook uit, want dat is wel het genre waarvoor ik het meest gevraagd word.”

Het spelen in films vol speciale effecten is overigens nog geen sinecure voor Lilly, die zichzelf een enorme controlfreak noemt. „Dit vak is een geweldige manier om mensen wat plezier te geven en de wereld misschien wat mooier te maken. Maar het draaien voor mij is vaak een marteling, omdat je op een set niets onder controle kan hebben dan je eigen spel.” Ze noemt zichzelf „voor regisseurs een vreselijk mens dat zich altijd overal mee wil bemoeien. Een gewone acteur gaat gewoon voor de camera staan en doet zijn ding. Ik moet dan weten: hoe valt het licht? Moet ik vier of vijf stappen doen? Hoe kom ik precies in beeld?” Overigens viel het voor Ant-Man and the Wasp erg mee omdat de actrice regisseur Peyton Reed, die ook deel 1 maakte, kende en vertrouwde.

Net als eerder bij Lost en The Hobbit hoorde bij het opnemen van Ant-Man and The Wasp ook absolute geheimhouding. Veel fans wilden dolgraag weten wat er precies zou gaan gebeuren in de film, het eerste Marvel-avontuur sinds de schokkende finale van Avengers: Infinity War. „Toen we Lost draaiden, moest ik elke week als ik het script kreeg tekenen dat ik niets zou verklappen”, lacht Lilly. „Ik heb geprobeerd mij daartegen te verzetten, riep elke week weer: jongens, dit zijn toch geen staatsgeheimen, het gaat niet om de nationale veiligheid! Maar inmiddels weet ik wel beter en ben ik eraan gewend. Dit soort strenge procedures horen nou eenmaal bij de dagelijkse routine in Hollywood.”

Ant-Man and the Wasp draait op dit moment in de Nederlandse bioscopen.