Nieuws/Entertainment
2347498
Entertainment

Woedende gelovigen krijgen hun zin: tv-serie offline

Een remake van een klassiek Chinees sprookje is verwijderd van videowebsites nadat honderdduizenden boeddhisten op internet ertegen protesteerden. Dat meldt Global Times.

The Destiny of White Snake is één van de vier Chinese volksklassiekers. Het verhaal gaat over de liefde tussen een jongeman en een witte slangengeest. Een monnik probeert de slang te vangen, maar uiteindelijk kent het volksverhaal een gelukkig einde. Maar boeddhisten werden razend door de remake die vanaf 9 juli te zien is op de Chinese streamingsdienst iQiyi. Hierin wordt de monnik verliefd op een groene slangengeest. „In de show kust en knuffelt de monnik de slangengeest. Dat is tegen onze cultuur”, zei één van de protesteerders.

Het lukte de gelovigen om door harde oppositie de streamingdienstzover te krijgen publiekelijk excuses aan te bieden en de tv-serie, die vanaf vrijdag al een miljard keer gestreamd was, te verwijderen. Volgens iQiyi zullen ze nu veranderingen in het verhaal aanbrengen en de serie dan opnieuw online brengen.

Op sociale media in China vinden velen de fanatieke boeddhisten overdreven gevoelig. Met de hashtag #withthedrama uitten bijna een half miljoen internetgebruikers hun ongenoegen.