Nieuws/Entertainment
2347537
Entertainment

Prins Harry uitgenodigd voor bezoek Kenia

De First Lady van Kenia, Margaret Kenyatta, heeft prins Harry uitgenodigd een bezoek te brengen aan haar land. Dat melden Keniaanse media woensdag. Kenyatta had dinsdag een korte ontmoeting met de Harry, hertog van Sussex, en met Sir Elton John, die in de RAI in Amsterdam bij de wereldaidsconferentie de ’Men Star coalitie’ presenteerden.

De uitnodiging kwam nadat Sir Elton interesse had getoond voor het programma Beyond Zero, dat gericht is op het terugdringen van moeder- en kindsterfte bij geboortes. Dat cijfer is in Kenia nog erg hoog. In samenhang daarmee wordt ook de verspreiding van hiv en aids aangepakt, reden voor Margaret Kenyatta om naar Amsterdam te komen.

Kenia is geen onbekend terrein voor de Britse koninklijke familie. Prins William vroeg Catherine tijdens een verblijf in het Oost-Afrikaanse land ten huwelijk en prinses Elizabeth hoorde er in februari 1952 dat haar vader koning George VI was overleden en dat zij koningin was geworden. Harry zelf is nauw betrokken bij ontwikkelingen in onder meer Lesotho en Botswana, waar hij ook echtgenote Meghan mee naar toe heeft genomen.

De First Lady had ook een gesprek met prinses Mabel, zo liet ze weten via een bericht op Twitter. „We hadden een uitgebreide discussie hoe Beyond Zero kan samenwerken met Girls Not Brides”, aldus Kenyatta. „Dank voor de waardevolle conversatie”, twitterde prinses Mabel in antwoord.