Nieuws/Entertainment
2348188
Entertainment

Prinses Leonor op herdenkingsmunt

De Spaanse Koninklijke Munt brengt op 22 oktober een herdenkingsmunt van dertig euro uit ter gelegenheid van de stichting van het koninkrijk Asturië, 1300 jaar geleden. Op de munt zijn koning Felipe en zijn oudste dochter Leonor, die 'prinses van Asturië' is, afgebeeld.

Asturië was het enige deel van het huidige Spanje dat niet door de Moren werd veroverd, en hoewel het koninkrijk geen lang leven beschoren was, leeft het nog altijd voort als de autonome regio Prinsdom Asturië. Traditioneel draagt de Spaanse troonopvolger de titel 'prins(es) van Asturië', zoals de Britse troonopvolger prins van Wales is en de Nederlandse 'prins(es) van Oranje'.

Eerder werd al bekend dat koning Felipe in september zijn hele gezin meeneemt naar Asturië voor de viering van de 1300ste verjaardag. Voor Leonor wordt het haar eerste officiële bezoek aan het voormalige koninkrijk. Privé is ze er al vaker geweest, zo weten Spaanse media, omdat haar overgrootmoeder van moeders kant, Menchu Alvarez de Valle, er woont. Felipe was tot zijn aantreden als koning ook prins van Asturië.